STUDIO DANCE EFFECT

TUNTIKUVAUKSET

3 – 7 VUOTIAIDEN LASTEN TUNNIT

SDE tarjoaa monipuolisesti eri tanssilajien tanssitunteja 5-6 -vuotiaille tanssijoille. Valikoimasta löydät alkeis- ja kilparyhmätason tunteja. Tuntien kesto 45min tai 60min.

 Varaa lapselle mukaan venyvät ja mukavat vaatteet sekä juomapullo. Tunneilla voi tanssia avojaloin tai käyttää tanssitossuja.

Tuntien ikäsuositukset ovat ohjeelisia!

MIX DANCE

Mix Dance 3 – 6 -vuotiaiden tunti on matalan kynnyksen iloa ja energiaa huokuva tanssitunti, jolla päästään ensi kosketuksiin tanssin alkeisiin, hauskanpitoa unohtamatta. Tunti koostuu monipuolisista tanssiharjoitteista, vaihtelevista koreografioista sekä peleistä ja leikeistä. Tunti kehittää tanssitaidon lisäksi myös rytmitajua ja liikunnallisuutta. Mix Dance -tunnista saa hyvän ponnistuslaudan tanssiharrastuksen aloittamiselle ja jatkumiselle.

FAMILYDANCE

Vanhemman ja lapsen yhteinen FamilyDance -tunti on suunnattu 2 – 5-vuotiaalle lapselle yhdessä aikuisen kanssa. Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja tanssin ja rytmin keinoin. Lapset tutustuvat yhteistyössä aikuisen kanssa erilaisiin tanssin perusteisiin, liikekieleen ja rytmiin.  Harjoittelu on leikinomaista ja myös aikuiset pääsevät liikkumaan. Tunnin rekenne pysyy samankaltaisena koko kauden ja etenee lasten ehdoilla. Tältä tunnilta lapsen on turvallista hypätä seuraava askel omatoimiseen tanssinopetukseen iltatunneillemme. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Mikäli haluat osallistua FamilyDance -tunnille useamman kuin yhden lapsen kanssa, otathan yhteyttä ennen ilmoittautumista.

STREET KIDS

Street Kids -tunti on 5-7 -vuotiaille katutanssilajeista kiinnostuneille suunnattu tunti. Street Kids -tunnilla meno on vauhdikasta ja energistä.  Tunnilla harjoitellaan eri katutanssin tyylilajeja sekä tanssitaan erilaisia koreografioita mukaansa tempaavan musiikin siivittämänä. Tunnille voi hyvin hypätä mukaan myös ilman aikaisempaa tanssitaustaa.

SDE MINI KIDS

SDE Mini Kids -tunnit ovat SDE:n kaikkein nuorempien, 4-7 -vuotiaiden tanssijoiden alkeiskilparyhmä. Ryhmässä harjoitellaan jo hieman tavoitteellisemmin ja ryhmän tanssijoilla tähtäin on kilpailutoiminnassa. Tunneilla meno on reipasta ja tanssijat harjoittelevat ahkerasti Disco Dancen peruselementtejä iloa ja onnistumisia korostaen.  Sde MiniKids-ryhmästä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä lajin vastuuopettajaan sähköpostitse anniina@sdeturku.fi tai p. 044 755 4004. Sde Mini Kids -ryhmä on aloittanut syksyllä 2021. Tähän ryhmään on mahdollista pyrkiä mukaan myös kesken kauden.

AKROBATIA

Akrobatia-tunnit on pyhitetty akrobaattisille liikkeille. Akrobatia-tunneilla tehdään harjoitteita kuperkeikoista voltteihin ja pariakrobatiasta ihmispyramiideihin ryhmän taitotason mukaan. Tuntien aikana tehdyt liikkuvuutta ja kehonhallintaa kehittävät harjoitteet sekä osaavat ohjaajamme takaavat turvallisen harjoittelun.

20 – 99 -VUOTIAIDEN AIKUISTEN TUNNIT

JUST DANCE 20v+

Oletko halunnut jo pitkään aloittaa tanssiharrastuksen, mutta koet ettei sinun ikäryhmällesi suunnattuja tanssitunteja löydy? Oletko löytänyt itsesi pohtimasta ajatusta, että olisit liian ”vanha” aloittamaan uuden harrastuksen? KOSKAAN EI OLE LIIAN MYÖHÄISTÄ KOKEILLA UUTTA!

Just Dance 20+ tunneilla harjoitellaan tanssin perusasioita sekä upeita koreografioita monien eri tanssilajien merkeissä (Show-, Commercial-, Broadway, Street dance & Lyrical Jazz). Tunti toteutetaan ryhmän toiveita ja tasoa kuunnellen – et siis välttämättä tarvitse aiempaa tanssikokemusta tämän tunnin aloittaaksesi! Tunnin opettajana toimii Vilma Kivekäs. Tälle tunnille voi hypätä mukaan vaikka kesken kaudet!

Kevätkaudella 2022 mukana olleiden tanssijoiden ikäjakauma oli 20 – 55 vuotta. Ikä on siis vain numeroita. Tervetuloa mukaan tähän iloiseen ja tanssiniloa huokuvaan ryhmään!

7-11 VUOTIAIDEN LASTEN TUNNIT 

7-11 -vuotiaille lapsille löytyy SDE:n lukujärjestyksestä 60 minuuttia kestäviä ohjattuja tanssi- ja akrobatiatunteja.

Tuntien ikäsuositukset ovat ohjeellisia!

MIX DANCE

Mix Dance 7-9 -vuotiaiden tunti on jo kauan suosiossa pysynyt matalan kynnyksen iloa ja energiaa huokuva tanssitunti, joilla päästään kosketuksiin tanssin alkeisiin, hauskanpitoa unohtamatta. Tunnit koostuvat monipuolisista tanssiharjoitteista, koreografioista sekä peleistä ja leikeistä. Tunti kehittää tanssitaidon lisäksi myös rytmitajua ja liikunnallisuutta. Mix Dance -tunnista saa hyvän ponnistuslaudan tanssiharrastuksen aloittamiselle jatkumiselle myös myöhemmille ikävuosille.

DISCO DANCE

Disco Dance 8 – 11 -vuotiaiden tunnilla on iloa ja energiaa! Disco Dance on voimaa ja monipuolista kehonhallintaa kehittävä laji, jota tähdittää nopeatempoinen ja mukaansatempoinen musiikki. Tällä tunnilla harjoitellaan alkeista alkaen lajinomaista tekniikkaa, kuten nopeita jalanheittoja, piruetteja, hyppyjä, erilaisia liikesarjoja sekä esiintymistä. Tuntiin sisältyy koreografiallinen osuus, jossa luodaan vaihtelevilla disco-tyyleillä toteutettuja koreografioita. Ohjaajat suunnittelevat harjoittelun nousujohteiseksi niin, että kauden aikana lisätään haasteita asteittain ja yksilöllisesti. Tuntia ohjaa Suomen kärkinimet, joten Disco Dance -tunneilta on mahdollisuus saada vahvat eväät myös lajin huippuosaajaksi.

SHOW DANCE

Show Dance  tunti on oiva valinta hieman taiteellisempaa ja rauhallisempaa tyylisuuntaa kaipaavalle tanssijalle. Show on monipuolinen laji, jonka alalajeiksi kuuluu mm. moderni, nykytanssi ja jazz. Tunneilla opetellaan tanssitekniikkaa mm. lattian poikki harjoittein sekä luodaan tunnelmaltaan ja sisällöltään eri tyylisiä koreografioita, hitaammista vauhdikkaampiin. Tässä lajissa kerätään rohkeutta heittäytyä tarinan ja musiikin vietäväksi! Show Dance on erinomainen ja monipuolinen laji tanssin harrastajalle. Show Dance -tunti löytyy lukujärjestyksestä kahdessa eri tasoryhmässä: Taso 2 (alkeet/keskitaso) ja Edistyneet. Ikäryhmä: Avoin

AKROBATIA

Suuren suosion saavuttanut Akrobatia -tunti ovat omistettu vain akrobaattisille liikkeille! Tunti pitää sisällään akrobatialiikkeiden harjoittelua aina kuperkeikoista voltteihin ja pariakrobatiasta ihmispyramiideihin, jokaisen oma taitotaso huomioiden. Tuntien tarkoituksena on kehittää liikkuvuutta ja kehon hallintaa joiden kautta taataan turvallinen harjoittelu. Hyödynnämme oppimisessa erilaisia välineitä, kuten permantoa, airtrack-patjaa sekä paksumpaa volttimattoa. Tämän lisäksi osaavat ohjaajamme takaavat turvallisen harjoittelun.

Akrobatia-tunneista on valittavissa kaksi eri tasoa. Akrobatia Taso 1 on suunnattu aloitteleville temppuilijoille. Akrobatia Taso 2 on suunnattu hieman kehittyneemmille temppuilijoille, jossa mm. siltakaadot, voltit ja volttisarjat ovat olennainen osa tuntien sisältöä.

BREAK DANCE

Break Dance on New Yorkin kaduilla syntynyt tanssityyli. Tämän lajin siivittämänä syntyi kokonainen Hip Hop-kulttuuri. Asenne, akrobaattiset liikkeet ja erityisesti lattiatasossa tanssiminen ovat breikille ominaisia tunnuspiirteitä. Tuntien sanastoon lukeutuu mm toprockit, footworkit ja freezet, joita harjoitellaan ikäryhmälle sopivalla tavalla. Break Dance -tunnit kehittäävät lisäksi tanssijoiden kehon voimaa, liikkuvuutta, motoriikkaa sekä omaa luovuutta. Ikäsuositus tunnille on 7-13v.

PARCOUR AKROBATIA

Parcour akrobatia on 7-11 -vuotiaille temppuilijoille suunnattu uutuustunti. Tunnilla harjoitellaan katulajin temppuja ja luonnollista liikkumista esteiden ali, yli ja läpi – onhan parkour nimenomaan luonnollista liikettä olemassa olevassa ympäristössä. Tunnilla pääsee tutustustumaan erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen sekä ylittämiseen ja alittamiseen monipuolisia välineistöämme hyödyntäen. Yksittäisten parkourliikkeiden opettelun lisäksi lajiin kuuluu olennaisesti jatkuva liike, jossa harjoitellaan liikkumaan sujuvasti useampia esteitä peräkkäin. Tunneilla harjoitellaan myös akrobatian perusliikkeitä kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja voltteja.

Tällä tunnilla ei ole taito- tai kokemusvaatimuksia, vaan tunneille pääsee osallistumaan kaikki halukkaat.

SLOW DISCO

Slow Disco on Disco Danceen pohjautuva tyylilaji, jossa hypyt, piruetit, erilaiset poseeraukset sekä vauhdikkuus yhdistyvät pehmeään liikekieleen, hitaampaan ja rauhallisempaan musiikkiin tanssittuna. Slow Discossa korostuu tanssillisuus ja musikaalisuus, jotka yhdistetään Disco Dancestä tuttuun glamouriin. Ikäryhmäsuositus 7 -vuotiaista ylöspäin aina aikuisuuteen saakka.

DANCE

Dance 8-11 -vuotiaiden tunti on nimensä mukaisesti tanssipainoitteinen tunti, jossa tärkeimpänä päämääränä on eri tanssilajeihin tutustuminen mukaansa tempaavien harjoitteiden sekä koreografioiden myötä.Tunnit pitävät sisällä tyylilajeja aina katutanssista show- ja discotanssiin, minkä vuoksi tunti on ollut suosittu monipuolisuutta ja vauhdikasta menoa kaipaavien tansssijoiden keskuudessa.

Tarjoamme Dance -tuntia eri ikäluokille. Aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvitse olla.

SDE KIDS – ALKEISKILPARYHMÄ

SDE KIDS on aloittelevien kilpailijoiden tai kilpailemaan tulevaisuudessa aikovien ryhmä. Ryhmässä harjoittelu on intensiivisempää sekä hyvin monipuolista, jolla taataan vahva tekniikka- ja tanssipohja tulevaisuuteen. SDE Kids-ryhmän oppilaat voivat ottaa myös halutessaan kosketuksia kilpailumaailmaan. Tämän ryhmän tanssijat ovat innokkaita ja motivoituneita oppimaan uutta. Ryhmään valitaan oman halukkuuden sekä auditoinnin kautta tai vaihtoehtoisesti harrasteryhmien valmentajat suosittelevat innokkaille tanssijoille siirtymistä tähän ryhmään. Ryhmällä on neljä ryhmän omaa tuntia. Tämän lisäksi ryhmän harjoitteluohjelmaan kuuluu valikoidut harrasteryhmätunnit.  Suositusikä ryhmälle on 7-12 vuotta.

12-18 VUOTIAIDEN NUORTEN TUNNIT

12-18-vuotaille nuorille on lukujärjestyksessä paljon erilaisia tunti- ja lajivaihtoehtoja. Valikoimasta löytyy tunteja niin aloitteleville tanssijoille, kun jo pidempään tanssia harrastaneille oppilaille.

Tuntien ikäsuositus on ohjeellinen!

DISCO DANCE 

Disco Dance 12v+ -tunti on energiaa, voimaa ja monipuolista kehonhallintaa kehittävä tanssilaji. Disco -tunnilla harjoitellaan lajinomaista tekniikkaa, kuten nopeita jalanheittoja, piruetteja, hyppyjä, erilaisia käsisarjoja sekä esiintymistä. Tuntin sisältyy koreografiallinen osuus, jossa luodaan vaihtelevilla disco-tyyleillä toteutettuja koreografioita. Ohjaajat suunnittelevat harjoittelun nousujohteiseksi niin, että kauden aikana lisätään haasteita asteittain ja yksilöllisesti. Discoa opettaa SDE:llä suomen kärkinimet, joten Disco -tunneilta saat vahvat eväät myös lajin huippuosaajaksi. Disco Dance 12+ -tunti on alkeis- ja keskitason tunti.

MTV DANCE

UUSI TUNTI! MTV Dance tanssitunnilla lähdetään mukaan suosittujen musiikkivideon koreografioiden pyörteisiin. Tunti koostuu pääosin koreografioiden rakentamisesta ja tanssimisesta. Tärkeintä on asenne, täysillä tekeminen ja tanssista nauttiminen.   Tunneilla tanssitaan tunnetuimpien hittibiisien tunnelmissa! Tule mukaan harjoittelemaan maailmanluokan koreoita ja tanssimaan! Taso: alkeis- ja keskitaso

STREET DANCE

UUSI TUNTI! Street dance sekoittaa katutanssin  eri tyylejä.  Street-tunneilla opetellaan hip hop tyylistä liikkumista ja tutustutaan eri tyyleihin ja rytmiikkaan. Tunneilla tehdään alkulämmittelyt, hieman voimaharjoituksia, tanssisarjaa ja venyttelyä. Näiden lisäksi opetellaan tekniikkaa. Myös ilmaisutaito on tärkeässä roolissa Street -tunnilla. Tekniikan ja sarjojen lisäksi kaikilla tunneilla tietysti myös äärimmäistä tanssin iloa! Street dance on energinen tanssityyli, joka soveltuu kaiken ikäisille.

LYRICAL DANCE + LATTIATEKNIIKKA

Lyrical Dance + Lattiatekniikka -tunnilla pääsee fiilistelemään musiikkimaailman herkkien ja tunnerikkaiden biisien kanssa. Laajan liikekielen pääsee kokemaan pystytason lisäksi myös lattiatasossa. Lattiatekniikan tarkoituksena on rohkaista lattialla liikkumisessa sekä löytää erilaisia pehmeitä sekä sujuvia siirtymiä lattiatason työskentelyyn. Tunti on avoin kaikille ikäryhmille. Tämä tunti on suunnattu alkeis- ja keskitason oppilaille. Ikäsuositus 12+.

GOT TO DANCE 

Got To Dance on uusi tuntitulokas kevätkaudelle 2022. Tunti on keskitason tunti ja se on suunnattu yli 12-vuotiaille tanssijoille.

Ripaus katu-uskottavaa street-tyyliä, discoa ja commercialia. Sitä on Got To Dance! Tanssin fiilistelyyn ja rentoon meininkiin keskittyvä tunti vie oppilaan eri tanssilajien maailmaan, jossa tunnelmaa nostattaa mukaansatempaavat pop, R’n’ B ja hip ho-musiikkityylin biisit.

SHOW DANCE

Show Dance oiva valinta hieman taiteellisempaa ja rauhallisempaa tyylisuuntaa kaipaavalle tanssijalle. Show on monipuolinen laji, jonka alle kuuluu mm. moderni, nykytanssi ja jazz. Tunneilla opetellaan tanssitekniikkaa, lattian poikki harjotteita sekä tehdään paljon erilaisia koreografioita. Koreografiat voivat olla todella erilaisia, hitaampia tai vauhdikkaita musiikkivalinnasta riippuen. Tässä lajissa kerätään rohkeutta heittäytyä tarinan ja musiikin vietäväksi! Show on erinomainen laji aloittelevalle tanssin harrastajalle.

Tästä tunnista on valittavissa kaksi eri tasoryhmää. Show taso 2 on alkeis-/keskitason tunti. Show Edistyneet -taso on nimensäkin mukaan suunnattu jo muutaman vuoden lajia harrastaneille tanssijoille.

DANCE TECHNIQUE

Dance Technique -tunnilla harjoitellaan laajasti tanssin tekniikkaa, hyppyjä ja piruetteja. Oikea tanssitekniikka on perusta kaikille tanssilajeille. Oikea tanssitekniikka vähentää kehon kuormitusta ja rasitusvammoja. Suosittelemme siis lämpimästi valitsemaan tekniikkatunnin tanssillisten tuntien lisäksi. Tämän tunnin opettaja Vilma on tanssinopettaja (AMK). Vilman opetustyyli on oppilaslähtöinen ja jokainen oppilas saa tunnilla myös henkilökohtaista ohjausta oikean tekniikan harjoitteluun. Tämä tunti on keskitaso/edistyneet oppilaille.

COMMERCIAL

Tällä tunnilla jorataan koreografioita suurimpiin hitteihin. Tunneilla haetaan tunnelmaa tunnetuimmista musiikkivideoista ja hyödynnetään eri tanssilajien tekniikkaa ja liiketyylejä, riippuen kulloisestakin teemasta. Tunti sisältää lämmittelyn, lattian poikki harjoitteita sekä eri tyylisuunniltaan vaihtuvia koreografioita. Commercial-tunti pursuaa asennetta, tyyliä ja energiaa.

 AKROBATIA  

Suuren suosion saavuttanut Akrobatia -tunti ovat omistettu vain akrobaattisille liikkeille! Tunti pitää sisällään akrobatialiikkeiden harjoittelua aina kuperkeikoista voltteihin ja pariakrobatiasta ihmispyramiideihin, jokaisen oma taitotaso huomioiden. Tuntien tarkoituksena on kehittää liikkuvuutta ja kehon hallintaa joiden kautta taataan turvallinen harjoittelu. Hyödynnämme oppimisessa erilaisia välineitä, kuten permantoa, airtrack-patjaa sekä paksumpaa volttimattoa. Tämän lisäksi osaavat ohjaajamme takaavat turvallisen harjoittelun.

Akrobatia-tunneista on valittavissa kaksi eri tasoa. Akrobatia Taso 1 on suunnattu aloitteleville temppuilijoille. Akrobatia Taso 2 on suunnattu hieman kehittyneemmille temppuilijoille, jossa mm. siltakaadot, voltit ja volttisarjat ovat olennainen osa tuntien sisältöä.