TUNTIKUVAUKSET

Disco Dance

DiscoDance-tunnit ovat energisiä tunteja, joilla rytmiä ja rytkettä riittää. Disco Dance on laji, josta niin lapset kuin nuoretkin ovat osoittautuneet erityisesti nauttivan. Tunneilla harjoitellaan discon lajiominaista tekniikkaa, kuten nopeita jalanheittoja, piruetteja, hyppyjä, erilaisia käsisarjoja sekä esiintymistä. Näiden lisäksi tunteihin sisältyy koreografillinen osuus, jossa luodaan erilaisilla discotyyleillä toteutettuja koreografioita. Ohjaajat suunnittelevat harjoittelun nousujohteiseksi niin, että kauden aikana lisätään haastetta asteittain ja yksilöllisesti. Disco Dance laji vaatii ja kehittää koordinaatiota, kehonhallintaa ja nopeutta. Discoa opettaa Effellä Suomen kärkinimet, joten näiltä tunneilta saat eväät huippuosaajaksi!   Disco tunnista on tarjolla neljä eri ikäryhmää. Lisäksi  on valittavissa alkeis/keskitaso/jatko-tasoryhmiä.  Disco Dance alkeistunnit eivät vaadi aikaisempaa tanssitaustaa.

Disco Dance Intensiivi – tunti on tarkoitettu jo aikaisempina kausina tanssineille, edistyneemmille oppilaille.

Lisäksi 4-6-vuotiaille löytyy myös Minikids-ryhmä (ks. EK-ryhmät)!

Mix Dance

MixDance-tunteja on kolmessa eri ikäluokassa. Nuorimmat tanssijat tanssivat 2-4 vuotiaiden ryhmässä. Lisäksi on kaksi eri ikäryhmää 5-8-vuotiaille suunnattuja iloisia tunteja. Mixdance ovat iloisia tunteja, joissa harjoitellaan tanssin perusteita sekä opetellaan rytmiikkaa, yhdistämällä discodancen- ja show´n lajinominaisia liikkeitä musiikkiin. Tarkoituksena on oppia monipuolisesti tanssin perusteita ja nauttia liikkumisesta ryhmän mukana. Monipuolisilla tunneilla pidetään myös hauskaa erilaisten tanssillisten leikkien pyörteissä. Kauden aikana ryhmälle luodaan oma koreografia vauhdikkaassa meiningissä. Tästä tunnista on tarjolla kolme ikäryhmää. 

Show Dance

ShowDance on erittäin laaja-alainen tanssilaji, jonka parissa moni tanssija on käynnistänyt uransa. Show’n alta löytyy monia eri tyylilajeja, kuten modernia, nykytanssia ja jazzia. Tunnit ovat siis ennen kaikkea monipuolisia ja tarjoaa erinomaisia tanssielämyksiä hieman taiteellisempaa tyyliä kaipaaville.  Tunneilla käydään läpi tanssitekniikkaa, lattian poikki harjoitteita ja tehdään monia erilaisia koreografioita, sekä kerätään rohkeutta heittäytyä tarinan ja musiikin vietäväksi! Erinomainen tunti aloittelevalle ja kehittyneellekin tanssin harrastajalle. Tästä tunnista on tarjolla kaksi eri tasoryhmää, sekä edistyneempien Intensiivi-tunti!

Jam

JAM – tunnilla jammaillaan ja pidetään hauskaa street-lajien tunnelmissa. Tanssitunneilla keskitytään streetille ominaisten taitojen ja rentouden kehittämiseen monipuolisin harjoittein, joita hyödynnetään myös tunnin lopussa tehtävissä koreografioissa. Tunnilla on pääpainona oman grooven löytäminen sekä luomaan ennen kaikkea rento ja hauska meininki viimeisimpien hittibiisien parissa! Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita, vaan mukaan voi heittäytyä ketä vain tanssista innostunut.  JAM – tunnilla on hyvä olla mukana sisälenkkarit. Tästä tunnista tarjolla kaksi eri ikäryhmää!

Dance

Jo pitkään suosiossa pysynyt DANCE on kaiken tasoisille lapsille sekä nuorille tarkoitettu tanssitunti, jossa tunnit koostuu lukuisista eri tanssityyleistä. Viime kausina käytäviä lajeja on ollut mm. katutanssityylit, showdance ja discodance. Tunti kehittää tanssijaa monipuolisesti siis lajissa kuin lajissa, joten kehittyminen on taattua! Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita, vaan mukaan voi heittäytyä ketä vain jorailusta innostunut.  Mikäli siis kaipaat monipuolisia tanssillisia elämyksiä, on DANCE-tunti oikea vaihtoehto! Tarjolla neljä eri ikäryhmää!

HipHop (5-7 vuotiaille)

HipHop 5-7 vuotiaille tansijoille!! Tanssikoulumme pienemmille tanssijan aluille suunnattu katutanssin alkeistunti. Tunnilla perehdytään katutanssimaailman alkeisiin leikinomaisin keinoin ja mielikuvia käyttämällä, hauskanpitoa unohtamatta! Tämä tunti on hauska ja iloinen tunti tuleville HipHop-taitureille. Tunneilla suositellaan lenkkareita ja vaatetuksen tulee mieluiten olla rentoa ja löysähköä. 

Akrobatia

Akrobatia-tunnit on omistettu vain tempuille. Akrobatia- tunneilla harjoitellaan erilaisia akrobatisia liikkeitä aina kuperkeikoista voltteihin ja pariakrobatiasta ihmispyramideihin. Tunneilla kehitetään myös liikkuvuutta sekä kehonhallintaa, jolla taataan akrobatian turvallinen harjoittelu. Akrobatia-tunnit löytyvät kahdessa eri tasossa. Taso 1 on alkeistason tunti, joka on tarkoitettu yli 8-vuotiaille. Taso 2 on tarkoitettu edistyneille oppilaille. Tason 2 tunnilla opetetllaan vaativampia liikkeita, kuten voltteja. Tasoryhmät takaavat jokaiselle omantasoisen ryhmän. 

Tarzan Akrobatia

Tämä hurjan hauska, tanssikoulumme pienemmille nappuloille suunnattu temppuilu-tunti sopii jokaiselle vauhdikkaampaa menoa kaipaavalle. Tunti kehittää koordinaation ja heittäytymiskyvyn lisäksi nuoren lapsen oman kehon hahmotusta ja hallintaa, luoden samalla onnistumisen fiilistä. Tunnilla tehdään erilaisia temppuiluun liittyviä harjoitteita tanssikoulumme välineitä ja turvallisuutta lisääviä mattoja hyödyntäen. Osaavien ohjaajiemme johdolla tunnilta ei varmasti hauskuutta puutu! Tämä tunti on suunnattu 6-8-vuotiaille.

Break Dance (Breikki)

BreakDance on New Yorkin kaduilla syntynyt tanssityyli, joka on syntynyt 70-luvun alun New Yorkin Bronxissa. Breikin siivittämän syntyi kokonainen hip hop kulttuuri. Breikin erottaa muista tyyleistä asenne, akrobaattiset liikkeet ja erityisesti lattia tasossa tanssiminen. Tunnilla tutustutaan breikin perusliikkeisiin ja harjoitellaan mukaansatempaavan musiikin tahtiin erilaisia liikesarjoja. Tunnilla hyödynnetään ja kehitetään vahvasti tanssijoiden rytmiikkaa, kehon voimaa, liikkuvuutta, motoriikkaa sekä omaa luovuutta. Ikäsuositus tunnille on 7-13v.

MiniKids

MiniKids ryhmä on kaikkein nuorimpien tanssijoiden aloitteleva kilparyhmä. Ryhmässä harjoitellaan jo ”tavoitteellisesti” ja tähtäin on kilpailutoiminnassa.  Ryhmä harjoittelee omalla tunnilla kaksi kertaa viikossa. MiniKids tunnilla meno on reipasta. Tunnilla opetellaan monipuolisesti Disco Dance tanssitekniikan alkeita, ryhmätyöskentelyä sekä tietysti pidetään hauskaa. MiniKids ryhmän tanssijat siirtyvät usein ryhmään iltatuntiemme kautta. Otamme kuitenkin uusia oppilaita ryhmään myös iltaryhmien ulkopuolelta.

MiniKids ryhmässä tanssivat 5 – 7 vuotiaat tanssijat.

 

Slow Disco

Uutuuslaji Suomessa ja nyt myös tanssikoulullamme!

Slow on discoon pohjautuva tyylilaji, jossa hypyt, erilaiset poseeraukset ja vauhdikkuus yhdistyvät pehmeään ja eleganttiin liikkeeseen balladiseen musiikkiin toteutettuna. Slow Discossa korostuu tanssillisuus ja musikaalisuus, joka yhdistetään discosta tuttuun glamouriin.

Tunnilla tutustutaan lajin perusteisiin ja mukaan voi osallistua ilman aikaisempaa tanssitaustaa. Slow tunneilla pääset heittäytymään tunteiden ja musiikin vietäväksi. Myös lajille ominaisia tekniikkaliikkeitä harjoitellaan matalalla kynnyksellä. Slow Discon monipuolisuuden ansiosta jokainen tanssija kykenee löytämään omat vahvuutensa ja pääsee loistamaan tunneilla.

 

Intensiivi-tunnit

Intensiivitunnit ovat tarkoitettu tanssijoille, joilta löytyy jo aiempaa tanssikokemusta tai vastaavaa lajitaustaa. Intensiivitunneilla ote harjoitteluun on jo hieman tavoitteellisempaa ja tunnit toimivatkin hyvänä ponnahduslautana kilpamaailmaan siirryttäessä. 

Näillä tunneilla tanssijalta odotetaan motivoitunutta harjoitteluasennetta, halua oppia uutta ja kehittyä sekä rohkeutta tuoda itsensä esille.
Intensiivitunneilla valmentajat auttavat tanssijoita löytämään oman tyylinsä ja kannustavat tanssijoita antamaan kaikkensa.

Kilparyhmät Star, Champion ja Elite (MiniKids)

 

EK-ryhmät ovat tanssikoulun erikoiskoulutusryhmiä, joissa harjoitellaan useamman kerran viikossa tavoitteellisesti. Kilparyhmille löytyy ryhmäkohtaisesti räätälöidyt lukujärjestykset. Tutustu lisää EK-ryhmät välilehdestä ja ota rohkeasti yhteyttä mikäli kiinnostuit!

MiniKids-ryhmä on EK-ryhmä 5-7 vuotiaille lapsille, joilla siintää mahdollisesti tavoitteellisempi tanssiura tulevaisuudessa. MiniKids on iloinen ja valovoimainen ryhmä tulevaisuuden tähdille!

Täydennämme EK/kilparyhmiämme taas syksyllä alkavaan opetuskauteen.

Ota yhteyttä studiodance.effect(at)gmail.com.