STUDIO DANCE EFFECT

TUNTIEN KUVAUKSET

DISCO DANCE

Disco Dance on energiaa, voimaa ja monipuolista kehonhallintaa vaativa laji. Disco -tunneilla harjoitellaan lajinomaista tekniikkaa, kuten nopeita jalanheittoja, piruetteja, hyppyjä, erilaisia käsisarjoja sekä esiintymistä. Tunteihin sisältyy koreografiallinen osuus, jossa luodaan vaihtelevilla disco-tyyleillä toteutettuja koreografioita. Ohjaajat suunnittelevat harjoittelun nousujohteiseksi niin, että kauden aikana lisätään haasteita asteittain ja yksilöllisesti. Discoa opettaa SDE:llä suomen kärkinimet, joten Disco -tunneilta saat vahvat eväät lajin huippuosaajaksi. SDE:llä Disco Dancea tanssitaan monissa eri taso- ja ikäryhmissä.

COMMERCIAL STREET

Commercial Street Dance on tyyli, jota nähdään yleisesti popvideoissa ja televisiossa. Trendikäs tyyli, jossa yhdistyvät useat streetdancetyylit.  Commercial Street seuraa genren trendejä, jota tanssijat ympäri maailmaa kehittävät jatkuvasti. Myös musiikki vaihtelee trendien mukaan popista hiphopiin. Tällä tunnilla tanssitaan ja nautitaan rennolla meiningillä! Tunti on suunnattu 12+ vuotiaille oppilaille.

TUNTI ALKAA VIIKOLLA 9, JOLLOIN TUNTIA VOI KOKEILLA ILMAISEKSI!

LYRICAL DANCE + LATTIATEKNIIKKA

Tunneilla pääset fiilistelemään musiikkimaailman herkkien ja tunnerikkaiden biisien kanssa. Laajan liikekielen pääset kokemaan pystytason lisäksi myös lattiatasossa. Lattiatekniikan tarkoituksena on rohkaista lattialla liikkumisessa sekä löytää erilaisia pehmeitä sekä sujuvia siirtymiä lattiatason työskentelyyn. Tunti on avoin kaikille ikäryhmille.

TÄMÄ TUNTI ALKAA VIIKOLLA 9 – ILMAINEN KOKEILUKERTA!

PARCOUR AKROBATIA

Tunti on suunnattu ikäryhmälle 7-10 v. Tunti sisältää monipuolisesti motoriikkaa kehittävää treeniä ja temppumatot ja välineet ovat monipuolisessa käytössä. Hauskoissa treeneissä kehittyvät niin tasapaino, temput, voima, liikkuvuus, kehonhallinta ja koordinaatio.

Parcour -tunneilla harjoitellaan katulajin temppuja ja luonnollista liikkumista esteiden ali, yli ja läpi – onhan parkour nimenomaan luonnollista liikettä olemassa olevassa ympäristössä.  Tunnilla painotetaan monipuolista kehon harjoittamista, jotta vaikeammatkin temput opitaan oikein ja turvallisesti. Tunnilla harjoitellaan akrobatian alkeita kuperkeikoista lähtien.

Tällä tunnilla ei ole taito- tai kokemusvaatimuksia, vaan tunneille pääsee osallistumaan kaikki halukkaat.

TÄMÄ TUNTI ALKAA VIIKOLLA 9 – ILMAINEN KOKEILUKERTA!

GOT TO DANCE

Got to Dance – tunti on uusi tuntitulokas kevätkaudelle 2022. Tunti on suunniteltu 12+ ikäryhmälle. Tunti on keskitason tunti.

Got to dance -tunnin musiikkina ovat disco, hiphop, r`n`b ja pop. Koreografiat muistuttavat musiikkivideoiden ja artistien taustatanssijoiden koreografioita. Koreografiat vaihtelevat katu-uskottavasta hip hop -tyylistä, discoon ja commercialiin. Tällä tunnilla sekoitetaan eri lajeja ja tyylejä Anniina-opettajan tapaan, vauhdikkaasti. Tunnilla tehdään paljon koreografioita ja keskitytään fiilistelyyn.

 

DANCE

Dance on kaiken tasoisille lapsille ja nuorille soveltuva tanssitunti, jossa tanssija pääsee tutustumaan kauden aikana moniin eri tanssityyleihin. Dance-tunnit ovat pitkään olleet erittäin suosittuja tunteja juuri monipuolisuuden vuoksi. Viime kausina tunnit ovat koostuneet mm. katutanssilajeista sekä show- ja discotanssista. Tunneilla mixataan eri lajeista mukaansa tempaavia koreografioita. Nimensä mukaisesti tanssin riemusta ja monipuolisista elämyksistä täyttyvä tunti kehittää tanssijaa monipuolisesti lajissa kuin lajissa. Lukujärjestyksessämme on Dance-tunteja monessa eri ikäryhmässä. Näillä tunneilla ei tarvita aikaisempaa tanssitaustaa.

SHOW DANCE

Show Dance on oiva valinta hieman taiteellisempaa ja rauhallisempaa tyylisuuntaa kaipaavalle tanssijalle. Show on monipuolinen laji, jonka alle kuuluu mm. moderni, nykytanssi ja jazz. Tunneilla opetellaan tanssitekniikkaa, lattian poikki harjotteita sekä tehdään paljon erilaisia koreografioita. Koreografiat voivat olla todella erilaisia, hitaampia tai vauhdikkaita musiikkivalinnasta riippuen. Tässä lajissa kerätään rohkeutta heittäytyä tarinan ja musiikin vietäväksi! Show on erinomainen laji aloittelevalle tanssin harrastajalle. Lukujärjestyksessämme on lajista kolme tasoryhmää.

SLOW DISCO

Slow on Disco Danceen pohjautuva tyylilaji, jossa hypyt, piruetit, erilaiset poseeraukset sekä vauhdikkuus yhdistyvät pehmeään liikekieleen hitaaseen musiikkiin tanssittuna. Slow Discossa korostuu tanssillisuus ja musikaalisuus, jotka yhdistetään Disco dancestä tuttuun glamouriin.

 

MIX DANCE

Mix Dance -tunnit ovat matalan kynnyksen iloa ja energiaa huokuvia tanssitunteja, joilla päästään kosketuksiin tanssin alkeisiin hauskanpitoa ja leikkiä unohtamatta. Tunnit koostuvat monipuolisista tanssiharjoitteista, koreografioista sekä peleistä ja leikeistä. Tunti kehittää tanssitaidon lisäksi myös rytmitajua ja liikunnallisuutta. Mix Dance -tunnista saa hyvän ponnistuslaudan tanssiharrastuksen jatkumiselle. Tästä lajista on lukujärjestyksessä valittavissa kaksi eri ikäryhmän tuntia. 

SDE STREET KIDS

Street Kids -tunti on nuorimiille katutanssilajeista kiinnostuneille tanssijoille suunnattu tunti. Street Kids -tunnilla meno on vauhdikasta ja iloista. Letkeä tunnelma näkyy kaikessa tuntiin toiminnassa. Tunnilla harjoitellaan eri katutanssin tyylilajeja sekä tanssitaan erilaisia koreografioita mukaansa tempaavan musiikin siivittämänä. Tunnille voi hyvin hypätä mukaan myös ilman aikaisempaa tanssitausta. taso alkeet ja keskitaso.

SDE MINIKIDS

MiniKids-tunnit ovat SDE:n kaikkein nuorempien tanssijoiden alkeiskilparyhmä. Ryhmässä harjoitellaan jo iltaryhmiä tavoitteellisemmin ja ryhmän tanssijoilla tähtäin on kilpailutoiminnassa. Tunneilla meno on reipasta ja tanssijat harjoittelevat ahkerasti Disco Dancen peruselementtejä iloa ja onnistumisia korostaen. Minikids -ryhmän tanssijat kutsutaan ryhmään harrastetuntiemme kautta.

MiniKids -ryhmään on mahdollista hakeutua myös harrasteryhmien ulkopuolelta katselmuksen kautta.

Uusi MiniKids -ryhmä on aloittanut syksyllä 2021. Tähän ryhmään on  mahdollista pyrkiä mukaan kevätkaudelle. 

Ota yhteyttä: anniina@sdeturku.fi tai 044 755 4004

DANCE TECHNIQUE

Dance Technique -tunnilla harjoitellaan laajasti tanssin tekniikkaa, hyppyjä ja piruetteja. Oikea tanssitekniikka on perusta kaikille tanssilajeille. Oikea tanssitekniikka vähentää kehon kuormitusta ja rasitusvammoja. Suosittelemme siis lämpimästi valitsemaan tekniikkatunnin tanssillisten tuntien lisäksi. Tämän tunnin opettaja Vilma on tanssinopettaja (AMK). Vilman opetustyyli on oppilaslähtöinen ja jokainen oppilas saa tunnilla myös henkilökohtaista ohjausta oikean tekniikan harjoitteluun.

COMMERCIAL

Tällä tunnilla jorataan koreografioita suurimpiin hitteihin. Tunneilla haetaan tunnelmaa tunnetuimmista musiikkivideoista ja hyödynnetään eri tanssilajien tekniikkaa ja liiketyylejä, riippuen kulloisestakin teemasta. Tunti sisältää lämmittelyn, lattian poikki harjoitteita sekä eri tyylisuunniltaan vaihtuvia koreografioita. Commercial-tunti pursuaa asennetta, tyyliä ja energiaa. 

AKROBATIA

Akrobatia -tunnit ovat omistettu vain tempuille. Akrobatia-tunneilla harjoitellaan erilaisia akrobatia-liikeitä kuperkeikoista voltteihin ja pariakrobatiasta ihmispyramiideihin. Tuntien tarkoitus on kehittää liikkuvuutta ja kehonhallintaa joiden kautta taataan turvallinen harjoittelu.

Akrobatia-tunneista on valittavissa kolme eri tasoa.

BREAK DANCE

Break Dance on New Yorkin kaduilla syntynyt tanssityyli. Tämän lajin siivittämänä syntyi kokonainen Hip Hop-kulttuuri. Breikin erottaa muista tyyleistä asenne, akrobaattiset liikkeet ja erityisesti lattiatasossa tanssiminen. Tällä tunnilla tutustutaan Breakin perusliikkeisiin ja harjoitellaan mukaansa tempaavan musiikin tahtiin erilaisia liikesarjoja. Tunnilla hyödynnetään ja kehitetään tanssijoiden kehon voimaa, liikkuvuutta, motoriikkaa sekä omaa luovuutta. Ikäsuositus tunnille on 7-13 v.